top of page

Het stappenplan verdeeld in 6 fases

Welk traject jij ook afneemt bij mij, de volgorde blijft hetzelfde. Zo bestaat mijn werkwijze uit 6 fases en volgen we een helder stappenplan

01

Kennismaking

Een kennismaking is geheel vrijblijvend. In dit gesprek leren we elkaar kennen, vertel ik kort over mezelf maar ben ik vooral benieuwd naar jou: wie ben jij, wat zijn jouw dromen, welke ideeën heb je, waar zie je jezelf in de toekomst? Tijdens het gesprek inventariseer ik al jouw wensen en stel ik een plan van eisen (PVE) op. Aan de hand van het gesprek stel ik een uitgebreid aanbod op die jij op het gemak kunt doorlezen. Na akkoord kan de ruimte ingemeten en gefotografeerd worden.

04

Het definitieve ontwerp

Vanuit hier ontvang je het definitieve ontwerp op papier als digitaal. Het definitieve ontwerp omvat het hele plan met de doorgevoerde keuzes bij fase 3. Definitieve keuzes in materialen, kleuren en overige afwerking/details worden vastgelegd. Jij ontvangt:

 • een moodboard waarop jouw wensen en behoeftes naar voren komen en jij de sfeer van de toekomstige ruimte kunt proeven

 • een 2D plattegrond en 3D impressies van de hele ruimte met toelichting, zodat jij precies weet wat jij moet doen tijdens de uitvoering

 • technische tekeningen van het ontwerp zodat jij er zelf mee aan de slag kunt gaan of zelf een partij kunt inschakelen

 • een goed doordacht lichtplan met armaturen zodat jij op elk moment van de dag een uitstekend verlicht huis hebt

 • een meubel en accessoires voorstel die jij direct kunt toepassen dankzij een gepersonaliseerde shoppinglist

 • een kleur en materialen voorstel met stalen zodat het niet alleen visueel blijft, maar ook tastbaar wordt

 • als extra service een persoonlijk Pinterest bord met alternatieven producten. Mochten sommige producten bijvoorbeeld net buiten je budget vallen, dan kun je op het Pinterest bord mijn alternatieve opties bekijken.

 • mogelijkheid om offertes op te vragen via mijn netwerk

05

Nazorg & realisatie

Ga jij zelf aan de slag met het ontwerp? Dan geef ik jou in deze fase de mogelijkheid om gebruik te maken van mijn extra service, waarbij jij sommige producten via mij kunt bestellen met een leuke korting. Materialen als verf en wandbekleding vallen hier ook vaak onder. Aantal voorwaardes:

 • grote, voordelige woonketens (Kwantum, Leenbakker, Xenos, Ikea etc.) doen niet mee

 • ik maak mijn ontwerpen eerlijk. Het kan dus goed zijn dat ik een product aanraad in de ruimte, waar geen korting op zit. Mijn focus ligt nog steeds op bij het design.

 • de korting geldt alleen op de ingetekende producten

06

Uitvoeringsfase

De laatste fase! Tijdens de uitvoering ga jij of zelf aan de slag met het ontwerp, of je laat mij het project begeleiden en/-of coördineren. Onderstaande ADD-on opties zijn op elk moment toe te voegen aan het traject, dus ook wanneer jij in 1e instantie kiest voor een traject zonder begeleiding en coördinatie.

 

ADD-ON opties
1. Ondersteuning tijdens de uitvoering
Vind jij het fijn dat ik bereikbaar blijf na het gemaakte ontwerp? Blijf je een twijfelaar als het gaat om details en afwerking, en heb je een stok achter de deur nodig? Dan heb je de mogelijkheid om te kunnen blijven sparren met mij, om zo tot het gewenste resultaat te komen. 

2. Het zorgeloze uitvoeringstraject inclusief projectinrichting & afstyling
Mocht jij het fijn vinden om de realisatie van dit ontwerp uit handen te geven aan mij? Dan kun je deze optie eenvoudig toevoegen aan het traject, zodat ik het project coördineer: van communicatie met de aannemer en leveranciers waarin ik de bouwplaats bezoek, juiste tekeningen aanlever en zorg dat het plan juist wordt uitgevoerd, tot offerte aanvragen bij interieurbouwers, schilders en meekijk met de kleinste details.

De uiteindelijke inrichting wordt uitgevoerd door mij, waarin ook de af styling tot in de puntjes verzorgt wordt, zodat jij alle rust ervaart in het hele traject. 

02

Schetsontwerp

We gaan van start! Het persoonlijke plan van eisen neem ik mee in de schetsfase, waarin ik alle wensen en ideeën toets aan haalbaarheid. Ook bekijk ik waar eventuele knelpunten liggen. De beste indelingsopties worden gepresenteerd middels een virtuele tour in mijn ontwerp programma, waarin ik alle voor- en nadelen per ontwerp toelicht en jij een goed zicht krijgt op de mogelijkheden. Jij kiest jouw eigen voorkeur uit, geeft aan wat aangepast mag worden en ik kan verder met een verdere uitwerking

03

Tussentijdse ontwerpbespreking &  conceptontwikkeling

De beste indeling(en) worden uitgewerkt en de conceptontwikkeling gaat van start. Dit betekent dat ik een voorstel maak voor de hele look & feel, vertaald in kleur, materiaal, meubels en verlichting. Hierbij ontvang je:​

 • een sfeerbord, gericht op de look & feel van de ruimte zodat jij letterlijk de sfeer kan proeven van jouw toekomstige woonruimte

 • een compleet ontwerp, uitgewerkt in een 2D Indelingsplan met 3D visualisaties.

 • voorstel in kleuren, materialen, maar ook verlichting, meubels en accessoires

 • In deze fase neem ik verschillende stalen van materialen en kleuren mee, zodat we jullie voorkeuren kunnen bespreken

bottom of page